Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Ahad, 17 Januari 2010

Entah apa-apa






Haiman & Harith

"Selamat harijadi! Selamat harijadi! Selamat hari jadi Aman, Ayish~ Selamat harijadi~!!"  
Wahhh meriah siang tadi (16 Jan 10) kt rumah paksu nyanyi lagu 2 untuk anak-anak kembar paksu; Harith Danish & Haiman Danish. Aku lak ditugaskan untuk buat air 1 tong...waaa..caya x aku reti buat air banyak mcm tu? hahahaha. Kembang seh org puji sedap..haa tu baru buat air, kalau masak air mesti lagi org puji..ngeh2.

Tengah seronok-seronok celeb birthday si kembar (sebenarnya birthday dorang bukan jatuh pada hari ni tp pada 12 Januari..delay sebab semua orang busy), tiba-tiba adik aku si Nisa' cakap something kat aku.

" Ya, kau nak tau x Walid cakap siapa kahwin tahun 2011, Walid nak support semua belanja..."Ternganga aku.

" Eh, kalau macam tu aku nak kahwin tahun depan lah!" 

Semangat beb..semangat sebab nak disupport tu je. Nak kahwinnya tu belum bersemangat lagi lah. I'm not ready ok! Tapi kalau tahun depan tu xtau lah..har3.

Pastu entah macam mana entah aku lalu sebelah Walid. Terkeluar lak ayt...

" Tahun depan Walid nak support kahwin ek?" Soalan tak boleh nak blah..haha

" Insyaallah kalau ada rezeki lebih..Boleh2.." Konfiden je Walid aku ni..adeii

" Kalau macam tu Yaya nak lah,"  

perghh aku jadi volunteer beb..wakakaka. Gatal betul anak pakcik Izhar ni!

" Betul ni?" tanya Walid.

" Tapi..tak kot..mana lak nak cekau calon?"  

Aku pandang Kakak, tersengih-sengih dia. Mesti dia xcaya aku ala-ala macam desperate je tadi...wawawa. Aku pun xcaya, bai.

" Kalau betul nak, Walid boleh carikan.." 

Aku pandang Walid, kemudian buat muka kt Kakak (muka toyer). Sayang Ummi xjoin 'conversation' kitorang tadi, busy layan kawan-kawan maksu. Biasa...my mum kan orang paling ramah kt dunia ni. Semua orang dia kenal, orang je belum tentu kenal dia...hihi. Kalau tak, mesti dalam pandangan mata aku je, nampak Ummi geleng-gelengkan kepala..ekeke. Memandai je, entah-entah Ummi suka. Adeh.

" Tak apa lah, tak payah susah-susah."

" Ala, kalau Walid nak carikan pun, apa salahnya?" Kakak bersuara. Haish! Sibuk betol. Taula dia dah nak kahwin. Aku tetap geleng-geleng. Oh aku xrela!

Kemudian mulalah Walid bercerita tentang 'bakal menantu fantasi' Walid yang wujud di dunia realiti ni. Sini aku ceritakan ciri-cirinya. Anak Arab. Arab pure tau, bukan Arab kacuk-kacuk ni. Budaknya pakar IT. Lawa..kata Walid lagi. Lagi...erkh aku dah lupa sebab aku xberminat nak dengar dh. Umur semua tidaklah aku tahu tapi rasa-rasanya tak adalah tua kot sebab Walid cakap budak. Kakak lak dok giat-giat.

" Kalau nak, Walid boleh je. Budak tu pun bujang lagi."

" Tak nak lah!" Muktamad! Titik.

Haish...xboleh terima betul Walid nak carikan aku calon. Tak nak ah! Dah lah Arab, entah2 foreigner. Ish. Selera aku selera Melayu la..ecece..

Biarlah orang selalu ckp,

" Kalau nk tunggu kau cari calon, entah sampai bila.."  

Biarkan mereka. Tapi untuk terima calon yang orang kenenkan, aku rasa itu perkara terakhir yang akan aku terima...hoho.

Ok, stop cerita pasal kahwin dan 'menantu fantasi' Walid.

Lepas asar aku, Aidz, Awwab, Ipah & Ijah pergi OU (One Utama, Damansara). Saja jalan-jalan..hehe. Taklah, sebenarnya nak repair handphone ku yang dah ngokngek tu. Sob sob sob..Lepas hantar tu tiba-tiba je aku sedih..Baru aku teringat theme fon tu aku bluetooth kat Mira. Theme kesayangan aku, ada save kat fon, xsave kat memori kad. Huwaaaaa...Ni yang buat aku rasa nak terbang ke Terengganu mencari Mira untuk bluetooth balik theme tu *semata-mata*. 

Pas hantar hp, kitorang jalan-jalan kt OU tu. Sempat g belek kamera sony. Cun woo



sukanya dia!

 
practice make perfect..hoho

 
Awwab

 
Aidz & Ijah

 
ktorang dah tpisah ngn yang lain time ni, tp tetap semp0ii..hihi

 
Ipah

Keluar-keluar je tau-tau dah pukul 10malam. Mak aih, lama beno berjalan. Rasanya baru je solat maghrib kt surau OU tu..huhu.


Balik tu, jumpa Dina lg! Jumpa kt rumah Jaddah. Senyum-senyum dia tengok aku. Aduhai, Dina, awatlah comel macam anak mat salih ni..Geram sungguh!


 Bulat mata dia kena flash

3 bicara tanpa suara:

Anem arnamee berkata...

alolo. comel la yg last tu;p
erm, nak kmera tu, leh?;p

Fira Ya Hilwa berkata...

mmg comel, teramat sgt! <- xleh blah puji kazen sendiri..haha

kamera? owhh tu kamera kedai. klu anem nk blh je, beli sdri kt mn2 kedai sony ek..ehehe

rAtu saLju™ berkata...

ehem..da rajin berblog da kak kita nieh..ekekek

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB