Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Isnin, 21 Jun 2010

help!!! virus PALING merbahaya sedang melanda dunia!

Beberapa minggu lepas, terbaca suatu fakta yang mana seluruh dunia akan dilanda sejenis wabak paling merbahaya. Lebih berbahaya daripada H1N1 atau B1N1 <- eh ada kena mengena ke? hiuhiu. So, better korang check sama ada korang salah seorang penghidap virus ni.

Simptom-simptom nya;
  1. tak cukup tidur
  2. Sukar tidur malam, lebih suka tidur pada waktu siang
  3. lesu sepanjang hari
  4. diikuti dengan kehilangan suara atau suara menjadi serak dan tekak mengalami kesakitan.
  5. demam selama beberapa minggu
Uish macam seram je kan? Virus tu masa aku baca para saintis belum jumpa lagi nama untuk virus tu tapi sekarang ni dah jumpa dah. Influenza A singkatan dia H1N1, virus ni lak DPD10..Perghhh! Nama panjang dia Demam Piala Dunia 2010..wakakaka.


Okeh, sebenarnya nak bercerita pasal Piala Dunia yang tengah kepochi sekarang ni dan sedang hangat berlangsung di Afrika Selatan. Hmmm...aku minat bola ke? Jeng jeng jeng. Minat sangat macam Capik & Ain anak pakcik Rosli tu takdelah sangat. Biasa-biasa je kot tapi asal ada Piala Dunia je mesti nak tengok. Mesti punya ah. 

Seriously, dulu aku rasa girl yang minat bola semua ala-ala macam poyo jek *boyish dikecualikan*. Bukan tahu sangat pun pasal bola tapi sebab admire kat kawan lelaki yang minat bola, terus dia pun otomatik suka bola gak. Pastu cakap berdegar-degar, sekali kena tegur salah cakap, malu je weh. Tapi entah macam mana boleh lak aku pun terminat sama. Hiuhiu. Terasa ala-ala macam sebahagian daripada perempuan gedix nak ngorat kawan lelaki...ekekeke. Start minat Piala Dunia tahun 2002. Masa tu form 4. Dan masa tulah rasanya Piala Dunia paling HOWT! Terhangat dipasaran. Mana-mana pergi semua bercerita pasal Piala Dunia. Mana-mana jalan semua bercerita tentang gelecek, sepakan sudut, sepakan penalti, sepakan percuma, kad merah, kad kuning, tanduk bola, offside, rembat, pemain berada pada posisi outside & so on la. 

Oh yang paling suka pasal bola sepak, pemain dia hensem-hensem... :p Jujur weh aku cakap, memang masa sekolah dulu minat bola sebab pemain dia. Siap aim lagi. Korea Selatan ada Ahn Jung Hwan (masa tu Park Ji Sung tak wujud lagi kot lagipun dia tak hensem..ngaa). Memang minat tahap gabanlah ngan mamat nih. Dah habis game, tau-tau dia dah kawen, dah ada anak. Anak dia baby lagi kot masa tu. Sadis! Ehehe. Pastu usha Jerman lak. Hah, jumpa! Miroslav Klose. Mamat ni main memang best tak ingat la. Hero lah kiranya dalam pasukan Jerman tu. Pastu Jepun pun ada gak Hidetoshi Nakata. Best gak mamat ni. Tapi sekarang dah pencen dah (tak sure pencen Piala Dunia atau pencen pasukan bola) tapi memang hensem + terror. 

Lama-lama tengok bola, dah tak tengok rupa pemain dah, tengok corak permainan dorang lak. Ada je yang hensem tapi main ala-ala sengals <- amboiii..mengutuk bukan men lagi ek. Cuba test try main tengok..sepak pun entah-entah belum tentu pass...Huhu. Dan yang pasti tahun tu Brazil menang lawan dengan Jerman, 2-0. Gilo semangat aku tengok perlawanan tu. Actually nak Jerman menang tapi dah tau dah Brazil lagi kuat sebab ada Ronaldo & Ronaldinho. Pape pun tahun ni kita tengok siapa lak yang menang. Rasa-rasa yang dapat masuk final macam Argentina vs Brazil jek...Jeng jeng jeng...Wait n see. Aku ni kan suka memandai.. Hahah. Pape pun boleh terjadi di saat-saat akhir.


Ahn Jung Hwan 
 
Miroslav Klose


Hidetoshi Nakata

Okeh, yang ni new hero lak. My ummi said muka dia macam muka kitorang punya sepupu merangkap adik beradik susu <- xleh kahwin lah maksudnya. Dan mamat tu mula perahsantan..cesss

 Gonzalo Higuain + Anas = sama ke? huhu
 

4 bicara tanpa suara:

sayechentawana berkata...

waaa fira..aku p0n syuke sgt ahn jung hwan ngan klose tu.tp lebih kpd ahn jung hwan la..hehe macho siot~

(^^,)~sayechentawana

Fira Ya Hilwa berkata...

bese r, citarasa asia...^_^
tp mmg dia hensem kn? frust tgk dia ngn wife dia, seb bek wife lawa..hehe skurg2nya xde r nk ktuk2...wakakaka

*jht aku neh. bese dia...:p *

Yakuza Merah berkata...

gatal nyer 2 owg minah ni..
woit, tu laki owg dol...jgn ngada2 nak pikat...
uhmm bola 4 tahun sekali beb..so kene la 'demam' bola...
lagi2 ENGLAND maen, ku gagahi celik kan mata di ambang pagi....
walaupun ENGLAND maen cam H.A.R.E.M....

wuhahahahahahahah

sayechentawana berkata...

hikhik gatal bley garu beb..
sian kome kena 'demam' bola..apsl x gi cucuk vaksin kat spital aritu?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB