Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Jumaat, 3 Jun 2011

Nora Elena? Huh? Huh??

Hari ni dah masuk  1 Rejab.
Sebut Rejab, aku benar-benar rindukan URL lama ku, ohbulan3rejab...
Sungguh! Aku paling cintakan URL itu. Tapi apakan dayaku.
Dengan berat hati dan menangis pilu, Tuhan sahaja yang tahu kenapa dan bagaimana aku harus tinggalkan URL yang aku cintai itu... :( 
(betullah, aku rindu URL dulu..sob..sob.. menci ah kalau ingat kenapa aku tukar URL tu.. benci!)


Nora Elena. Ada apa dengan Nora Elena?
Bosan kottt bila tengah ada mood nak meneroka blog, hampir semua blog yang aku follow cerita pasal Nora Elena.
Hari tu demam Asmara 2, ni demam Nora Elena pulak...
Duhh... bosan kottt.
Aku tak minatlah cerita macam tu (baik Asmara mahupun Nora Elena).
Cerita yang takde kelainan.
Balik-balik, mula-mula kahwin tu benci sebab terpaksa je kahwin, lepas tu suka, cemburu bagai, lepas tu create konflik yang sendiri carik pasal. 
Sebijik macam cerita Indo... grrr...
Bosan ohhh...


p/s: drama yang aku bakal layan. Annissa - Slot Samarinda tv3, Kitab Cinta - tv Alhijrah dan You Saka cerita hantu ala-ala Hantu Kak Limah yang boleh buat orang ketawa. Itu ajelah kottt... 


Nora Elena??? Not interested.


promo Kitab Cinta

Tengok promo ni pun dah buat aku jatuh chenta...
Dan tiba-tiba teringat Firas... weeee

14 bicara tanpa suara:

madihah berkata...

sy lagi kesian..tak tahu pape pasal cite tu..haha :D yg pentingnye kalau cite tu mcm cite indon..mmg harem x tengok..marimar pon same ! ntah bile nak tamat ntah..jadi bosan -.-

MissF berkata...

@madihah uii marimar akak tgk la. lyn cte filipin, klu cte indo xlyn la.. cte dia mrepek. dugaan tlbih2.
ni cte melayu asek jln cte sme je, bosan tuuu

madihah berkata...

haah..cite indon mcm x penah nak abis dengan bencane,mcm x de kebahagiaan..eh,,kitab cinta ni mcm best !

MissF berkata...

@madihah kitab cinta.. itulah, mcm best kan? mlm td tgk episod 1 tp tgk skejap je so xtau la nk kata best ke tak. adk akk tgk dr mula smpi hbs mlm td dia ckp best. mlm ni br nk try lyn btl2. hrp2 bestla, sbb promo dia mcm gempak je :) support cte islamik ;))

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim berkata...

Tak minat Nora Elena pun tak apa. Masing masing ada minat sendiri kan?? Enjoy your Kitab Cinta, Annissa dan You Saka.

Miss Green Rose berkata...

yurp ! kitab cinta best ! mlm td psl Fazura @ Mustika n kwn2 nye ditugaskan oleh prof mereka ke Acheh, Indonesia utk wat research psl warga Acheh n ade kaitan ngan tsunami, kott.. kat sane mereka dijemput oleh Irfan n kwn2 nye.. Mustika nie b'asal dr kl, so dia mmg xselesa nk hidup di p'sekitaran kg di Acheh.. satu mlm, kwn2 Mustika pergi mengikuti satu ceramah agama di pesantren.. n yg bg ceramah ialah Hardy @ Wali.. slh sorg drpd kwn Mustika pon t'pikat ngan Wali.. n satu mlm slps tu, kwn2 Mustika pergi b'jumpa dgn Wali sekali lg n diketuai oleh Irfan.. mula2 Mustika xnk ikut.. tp lps dipujuk, baru la dia nk ikut.. semasa di hadapan Wali, Mustika diperkenalkan oleh Irfan.. Wali n Mustika saling t'senyum antara satu sama lain.. n cerita pon habis.. ngee ~ :p

cik azeya berkata...

hahaha.

aku pon tak layan nora elena. gedik santai je lebih drama tu. -_-

*you saka macam best wooo. huk4

nanie zainudin berkata...

wahhhhhhhh.... mcm best meyh kitab cinta...tak sabarnyee nak nengok

MissF berkata...

@Rabiatul Adawiyah Abd Rahim enjoy your Nora Elena! :)

@Miss Green Rose thx nibah sbb cte kan walaupun mlm ni dgn hati yg sdih aku msih blm bkesempatan nk tgk lg.. uwaaa... agknya Tuhan nk temukan aku laki mcm Wali kot sbb 2 Dia xbg tgk. ngeee..

@cik azeya ye.. sgt gedik santai... :))

@nanie zainudin sila lah tgk :)

FARISZ@AZ.Com berkata...

Kini rejab , pejam celik saja nanti dah Sha'ban dan Ramadhan

Miss Green Rose berkata...

wah.. temukan ko ngan lelaki mcm Wali.. amin :D

ajwa berkata...

Assalam MissF

Ya lorr, mama pun tak layan citer2 Myu cintan cintun ntahpaper. Balik2 cemburu, dengki, konflik no moral of the story at the end. Biasa laa yg baik balas baik, yg jahat dpt buruk. So stereotype. Drama Asmara ka, Nurkasih pun mama tak tengok. bukan tak suka bukan benci entah tak sempat kut....

Kalu citer Indon mama suka cam Pencari Tuhan, dulu ada Dunia Hampir Kiamat, Si Cecep yg mula2 benci banget bila di follow memang kelakar gila citer dia. mama suka citer Indon yg terpilih shj, bukan semua. Dont like to waste my time ngadap TV, tidor awal lagi bagus ihiiikkks http://lautkasih.blogspot.com/2011/06/nasi-goreng-aji-no-moto.html

Ries Lee berkata...

Nora Elena adalah benda pelik bagi orang yang tak punya TV macam saya.

MissF berkata...

@ajwa walaikumussalam. ye, saya pun layan juga Kiamat Sudah Dekat dan Para Pencari Tuhan. Bg saya, itu antara drama terbaik daripada Indonesia. Sangat menyenangi jln cerita. Sygnya, cerita yang ditayang sekarang ini saya difahamkan ianya terbitan org Kristian sbb itu kdg kala melampau2 tahap konflik dalam drama itu.

@Ries Lee lebih baik tiada tv drp melayan drama fantasi :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB