Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Isnin, 21 Mac 2011

Saksikan di Astro Oasis 25 Mac ini...

Disapa Izrail


Telefilem ini mengisahkan seorang bekas banduan yang bernama Alang Atan. Dia telah di timpa kemalangan semasa baru dibebaskan dari penjara. 
Semasa dalam koma, rohnya telah di bawa melihat kembali beberapa kisah lampaunya oleh seorang pemandu teksi yang bernama Hamdan... 
Apakah kisah2 lampau itu? Siapakah pula Hamdan? 
Sama-sama kita saksikan jawapannya... jeng! jeng! jeng!


Malam tadi aku tengok pratonton telefilem ni *pheeewitt pratonton di rumah sendiri :P*
Mesti ada yang tertanya-tanya macam mana aku boleh tengok sedangkan belum ditayangkan pun lagi??


Sebab... sebab... penerbit cerita ini adalah WALID den, bukan WALID kau... hua hua hua

Ok, ok... nak aku bagitahu sebab musabab kenapa korang HARUS  + WAJIB tengok telefilem ini?
Err.. WAJIB tu taklah kot... tapi HARUS tu memang ye :)

Pertama sebab Hamdan tu handsome Photobucket Derr... betullah mamat pegang watak Hamdan tu handsome. Bila dia jadi baik dalam tu dah rasa macam ter-falling in luv pula.. Awww.
Pelakon baru kot; Josiah nama dia. Kacukan ok! 
Tapi lakonan dia memang macam pro. Terbaiklah! 
*ecece.. mentang-mentang dia hensem, dan-dan la dia terbaiklah bagai... :P*
Photobucket psstt.. ni rahsia kita-kita je tau, jangan bagitahu Walid aku puji mamat tu hensem... ngeee


Sebab kedua, mestilah jalan ceritanya... Mula-mula tengok tu macam tak paham sangat tapi sebabkan dah baca sinopsis di atas sebelum menonton, maka aku jadi paham dengan jalan cerita.
Cerita ni korang kena tengok dari mula sampai habis, kalau tak, korang susah nak paham apa yang berlaku sebenarnya.

Sebab lagi... err tak tahu dah.. Korang tengok jelah cerita ni nanti.

Cuma macam nak komen sikitlah *depan walid tak berani nak komen, so komen dalam ni je :D*
kalau TV Alhijrah boleh buat cerita yang tak bersentuhan antara lelaki & perempuan walaupun watak diorang sebagai mahram, why not dalam telefilem islamik macam ni pun pengarah & penulis skrip buat perkara yang sama.
Kan? Kan? Kan? Photobucket 
Malam tadi ada orang tu siap nangis kot tengok cerita ni Photobucket


Tarikh & waktu siaran: 25 Mac 2011, jam 10 malam
Stesyen penyiaran: Astro Oasis
Penulis skrip: Ummu Hani Abu Hassan
Pengarah: Murali Abdullah & Noor Hisham
Barisan pelakon: Shahronizam Noor, Betty Banafe & Josiah Padilla Hogan (hensem! :P)
Terbitan: Media Screen Sdn Bhd 

Buat reminder kat phone k.

Aku selitkan sekali lagu tema telefilem ni... Layan~ 
Lagu feveret aku nih, tapi versi Haddad Alwi punya lorr... hehe

p/s: sebelum 'play' mana-mana video dalam blog ni, sila klik 'pause' pada MP4 disebelah kanan supaya ianya tidak mengganggu penghayatan anda...


 

2 bicara tanpa suara:

airina berkata...

Ada baca sinopsis dalam paper, kalau tak Ahad mungkin semalam.
Tak sangka your family production! Dasyat hehe2

Ps: Hamdan [Josiah] tu memang nampak hensem muahahaha5 *gatal*

Fira Al berkata...

paper isnin.. yup, josiah tu mmg hensem tp klu dia pgg watak camtu slalu mmg btmbah2 la hensem dia.. hehe

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB