Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Rabu, 30 Mac 2011

Budak nyomelll... deyamnyaaaaaaa!!

Tengah-tengah malam ni sebab windu dengan budak nyomell cumell nih maka aku buat lagi entri pasal dia.
Haa korang suka tak?
Suka tak?
Kalau tak suka, aku peduli hape.. ini belog haku, belog hekau... He he he...

Sebelum ni pun dah pernah buat entri pasal dia,

Hari tu (19 Mac 2011), kitorang ditugaskan untuk jaga dia lagi.
Wahhhhh masa untuk membuli budak tecikkkk.. ngeh ngeh

Memandangkan dah ada kamera DSLR kat rumah ni, maka dengan senang hatinya kitorang menjadikan budak ini sebagai model murahan.. erk.. bukan, bukan.. model tanpa bayaran sebenarnya nak tulis -__-" mati aku kalau mak pak dia terbaca ni... huuuu

Dahlah. Malas nak menaip dah, buat lenguh jari jemari den yo.
Korang cekidout je gambar-gambar yang bakal menyusul ni.
Kalau ada yang selekeh-selekeh tu pandang sebelah mata je kay.
Tak pun tutup terus mata tu. He he he.





Hadif: "Tepilah, kita nak main jugak!"

Harith: "Adik pegilah main jauh-jauh..." muka dah mula tercebik-cebik














Merajuk dah sebab abang Ayish tak bagi main game dekat laptop.. :(
Nak kacau siapa lagi nih??    




       

















Jalan-jalan cari mangsa.
Ok, jumpa mangsa. Kak Yaya yang suka buli kita!!!
Jom serang!!!
Tapi Kak Yaya pun cakap : "Hadif, no! No! No!"
"Ok, i've got it, i've got it... " *baca macam nada Gru Despicable Me*








 Main sorang-sorang pun best!














 
Tiba-tiba ada orang cakap kat kita
"Hadif, kalau nak main laptop, kena buat muka paaaalinggg comel. Ce buat, ce buat!"








"Camni ke??"

"Bukan."






 "Camni??"    

"Bukan."      









"Camni?"

"Taknak nampak gigi.
Gigi setakat dua batang pun nak tunjuk.."





"Err.. Camni? Boleh tak?"




"Yezzaaa.. inilah yang kita cari! Nyomellllnyaaa"




Tadaaaa... Inilah habuannya!









Dan budak nyomell pun bermain dengan senang hati...



~TAMAT~


Inilah dia, sebuah kisah yang tercipta dikala rindu dan kebosanan... huhuhu

Credit to: Afifah Izhar untuk SEMUA gambar candid di atas.


Ini gambar latest ayah dia letak kat bukuwajah semalam... Sangat comellll...



13 bicara tanpa suara:

cikqistina berkata...

awk...budak ni sgt cOmel..geram sy tgk die..

Fira Al berkata...

mmg sgt comellll... klu jmp je msti pp dia jd mangsa sbb montel sgt.. hehe

jil0t a.k.a AgOnG jEpUn berkata...

hehehe...wa...mmg shomell!!!!tgk uma ko..lm da xbrtandang..hii

Mizz Farah berkata...

whoaaa...comel2... ;p

sha berkata...

comel..

kecik2 pun dah pandai main laptop..

gadis melayu berkata...

comel sungguh Budak nyomelll..^_^

Fira Al berkata...

@jilot a.k.a agong jepun haii tgk gmbr rmh aku pn leh windu kerr.. haha

@mizz farah comell mcm kte.. hahaha

@sha mn ada dia men laptop, dia sk men ketuk2 itu keyboard.. jd jgn ttipu dgn gmbr... haha

@gadis melayu :D

sha berkata...

oh, aku tertipu dgn gambar rupanya.. sama la, seri sekrg ni 0-0.

Fira, jangan la marah dear.. Tengah idea nak susun ayat tak nak keluar ni.. Stuck kat mana ntah..

ayie berkata...

dh banyak kali bace kisah ni, x boring sbb jalan cite ngan pic die jalan selari.. best.. kepidup. :)

Miss Green Rose berkata...

ahahaha. :pp

elinLARH berkata...

eyhhh comel gile geram nyeh!!

an_Nur berkata...

comel gilakk! aiyo. geram ngan pipi dy uh. budak2 mmg c0mey!~

Cik Itam @ ira berkata...

somel nyerrrrr

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB