Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Khamis, 24 Jun 2010

Tag dari Fairullisa ^_*

1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama itu?
 

~ uhibbukafillah* maksudnya aku mencintamu kerana Allah. pilih nama ni sebab masa bt blog ni emosi memang tengah tak stabil tapi entah macam mana bila sebut je perkataan ni rasa macam tenang, macam penyayang je..hehe. so teruslah letak nama ni ^_^

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?


 ~ ohbulan3rejab

sini aku ceritakan satu persatu.  

* 'Oh bulan' tu lirik mula-mula lagu Dan Sebenarnya by Yuna. Memang sengaja ambil lirik tu pun sebab suka dengan lirik mula-mula lagu tu "oh bulan enggan melayan diriku lagi.." fullstop. sampai situ je aku suka..hehe 

* Bulan - nama panggilan aku masa kat poli dulu. Sebab suka tidur & muka menjadi tersangat booolat, so otomatik digelar Bulan. i like~ hehe

* Bulan 3 - bulan aku dilahirkan

* 3 rejab - hari aku dilahirkan mengikut kalendar Islam

Maka terciptalah link ohbulan3rejab ini ;)

3. Apakah method penulisan dalam blog anda?


 ~ takde method apa benda alah derrr..ikut suka suki honduras aku je nak buat apa pun

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

 ~ Mesti r tak... baru lahir kot blog aku nih. Baby lagi tau. Umur dia baru je 6bulan lebih. 

5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan apa kata mereka? 

~ pernah jerrr... sah-sah dua orang adik-adik aku jd followers aku. Diorang takde cakap pape. Mungkin cakap kat belakang je kot 

6. Apakah perasaan anda apabila orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda cantik? 

~ hahaha..setakat ni belum pernah dengar lagi kutukan itu kalau ada pun tak kisahlah. Ni blog aku, bukan blog kau. 

7. Bilakah anda mula mempunyai blog?

~ Blog Friendster dah lama dah. Dari aku mula-mula kenal FS kot...huhu. Kalau blogspot baru je lagi. Awal tahun 2010. 

8. Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog?

~ Ain anak pakcik Rosli! 


9. Apa perasaan anda apabila orang mengatakan tentang blog anda di sekolah/universiti/tempat kerja?


~ malu siottt. serius malu ah. Lagi-lagi masa tengah buat kerja, pusing belakang tengok Kak Ida dan Kak Wan tengah khusyuk tengok sumthing kat laptop. Dan aku ternampak layout blog aku nih. Punyalah malu gila! Khusyuk baca blog aku rupanya tapi dua-dua senyap je, takde komen pape. Sekali sekala dengar dorang ketawa tekekek-kekek tah apa yang kelakar pun aku tak tahu <- over r bagi jawapan..panjang... 

10. 10 orang untuk di-tag :
  1. Capik
  2. Fiza Rahim
  3. Cik Qistina
  4. Nur Ain
  5. Siti Nur Ain
  6. Airina
  7. Wan Aribah *ko bt kat blog FS ko*
  8. Rohaiza Riadi
  9. Faiq Zaini
  10. Kepada anda-anda yang telah membaca blog saya ni, anda telah di-tag secara langsung  ^_^

5 bicara tanpa suara:

Abdul Hafiz Syafiq B Rozali berkata...

aik..aku first

Yakuza Merah berkata...

PERGHHHH TERHARU KOT AK OWG 1ST YG TAU DIA ADA BLOG
NI RASA NAK LOMPAT-LOMPAT ALA2 KATAK NI....
NANTI AK WAT PLAK YEK PSL DA TAG AKU
TP NAK WAT NYA X TAU BILA LA KAN..



(perghh drop komen ni pun, kat opis ni..wuhahaha hanya blog je le masuk, yg laen, x le..)

ms evilo pon ok kan berkata...

hehehe =)

sayechentawana berkata...

waa..bace punye bace,tgk2 aku pon kena tag eh.blog kat fs tu dh bersawang kot,gile lame x jenguk fs tu.hihi aku jwb dlm ati je,bleh?bleh ar..

(^^,)~sayechentawana

Fira Ya Hilwa berkata...

xleh! Sbb bl0g fs ko bsawang r aku suh ko bt..huhu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB