Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Ahad, 24 Oktober 2010

Apa daaaa~

Hari ni macam ada mood nak menulis... *macam jela* tapi kerana telah berseronok conference dengan budak-budak Ghimo kat bukuwajah jadi macam kureng sikittt...


Jap, jap... nak seru mood...
mood marilah datang... marilah... mari-mari... huhu


Tadi gi majlis kahwin my friend. Kawan dari kecik dan yang pasti masa aku darjah 5, dia darjah 2... :D Waaa kecik-kecik dah tawen eh dak kecik neh... 

Dah jodoh...

Tapi hari ni bukan nak cerita pasal budak kecik tu dah kahwin, 
tapi pasal lain...

Erm tempoh hari adalah sorang kawan ni suruh aku add dia kat bukuwajah.. Dengan penuh rasa teruja & excited <- eh bukan sama ke maksud? huhu..., aku pun add lah dia dan sekejapan je dia approve. Esoknya dengan excited lagi, aku komen bukuwajah dia.
Alih-alih tak lama tu aku tengok nama dia dah tukar, profile picture pun dia tukar. Dan komen aku pun dia delete? Hoh?! Takkanlah! I can't believe it! Sampai terpinga-pinga sekejap. Kot-kot salah add orang.


Rupa-rupanya tunang dia daaa yang manage bukuwajah dia....
Tapi... apa hak tunang dia? Tunang dia memang berhak ke untuk buat itu ini?
Adehhhh...
Aku tak sukalah lelaki macam tu.
Nak kongkong tak salah tapi jangan sampai hal dengan kawan-kawan pun dia nak halang gak... Mana boleh... *tetiba sedih*
Kalau semua pasangan macam tu, aku lebih rela tak kahwin...
Semua nak conquer, ini tak boleh, itu tak boleh. If dia tak bagi kawan dengan kawan lelaki takpe la jugak, ini dengan kawan PEREMPUAN yang sama-sama susah, sama-sama senang pun dia tak bagi gak... ishhh.. belum kahwin tu. Hadoiiiii...


Tiba-tiba je aku teringat kisah masa aku study dulu. Masa tu kitorang yang 1 kelas ni semua perempuan, konon nak pergi buat cuti-cuti kat area Johor nun.. Sekali sorang kawan aku ni cakap;
"Kalau BF aku nak ikut, boleh tak?" Ternganga kitorang yang dengar ni.
"Kenapa?" aku yang bengong-bengong ni bertanya...
"BF dia memang macam tu, suka mengekor!" tempelak sorang budak kelas. Budak yang BF dia kuat mengongkong tu pun angguk je. Lerrrrr... 
Aku yang takde BF time tu pun dapat rasa tempias-tempias betapa tak bestnya ada BF camtu... haishhhh...
Kalau suami boleh tahan lagila.. tapi harap-harap suami pun takdelah macam tu... Mungkin sebab dah biasa tak dikongkong terlampau-lampau, jadi bila jumpa kawan yang kena kongkong macam tu dengan orang yang belum ada ikatan sah rasa macam.... macam.... aishhh.. tak tahu nak cakap. Rasa macam tak patut lah!


Erm... dahla... bosan lak cakap pasal ni -___-"
buat sedih je... huhu


p/s: tahniah untuk semua para pemenang FFM. Dan tahniah pada Edry Abdul Halim (KRU) kerana filem pertama beliau; MAGIKA berjaya dapat anugerah FILEM TERBAIK!



2 bicara tanpa suara:

airina berkata...

ish2 sian sih kawan hang tu
ee, kalau aku la xde maknanya!

Fira Al berkata...

@airinatau xpe.... sian kn? :g:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB