Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Khamis, 4 Ogos 2011

Spontaneous Thursday #4 - Bukan diet.

Hari ni dah 4 Ramadhan tapi aku masih belum bersempatan untuk ke bazaar ramadhan.
Terasa macam nak menjejakkan kaki ke sana pun seperti tiada. Nol.
Mungkin sebab kurang nafsu makan atau pun memang tiap-tiap kali berbuka, dah tersedia makanan yang enak-enak di atas meja tapi aku hanya merasainya sedikit cuma. Yang banyak aku makan tentulah masakan hasil air tangan ummi yang kucintai.
Lepas berbuka memang amat jaranglah untuk aku ulang makan. Selalunya makanan yang dah ditelan pada waktu maghrib itulah yang akan aku bawa hingga ke sahur.


Alhamdulillah~ aku senang macam ni :)


p/s: sebab itu aku rasa macam tak dapat nak join iftar budak-budak ghimo. Aku rasa membazir sebab aku makan sikit je nanti... Membazir itu amalan syaitonnn ye! Ahaks! Kalau yang jenis makan banyak, memang itu bukan 1 pembaziranlah.



5 bicara tanpa suara:

saiazuan berkata...

brjimat2 time brbuka ye :D

AISHA INANI berkata...

tapi mmg ah bazaar macam tak best bila dok cuti kat ruamh.

pi bazaar pusing2 then balik.
macam tak tau nak beli apaa.
DAH LA TADI TERBELI LAKSA MASIN! grr.


kalo kite, buka makan, before terawih smbung sket, after terawih lagik sikit....... sahur banyak... tah bela jin ke apa tah. hehe

MissF berkata...

@saiazuan bkn time berbuka je, time apa pn. ikt kemampuan, jgn ikut nafsu :)

@AISHA INANI laa laksa masin? kesiannya. biasala sume org puasa. kot klu laksa tu sedap mcm biasa kang orang cakap penjual tu tak puasa pulak.... keh3.
ko jns mkn sikit2 kot. mcm aku mkn kuantiti byk gakla tp sekali je. yg ulang2nya minum air. air tu penting! hahah

airina berkata...

aku pun tak join kali ni, date tak kena la huhu5

aku masih gagal cari samosa haha5 tu aje yang aku inginkan!

MissF berkata...

@airina laa ko pn xdpt join? sian cana dia ckp klu kte xde, xblh dh nk smbut sempena sthun gmbr kte pkai sweater. hikhikhik ;))

eh bukan samosa plg byk dijual pd bulan puasa ke? musykil nih tmpt ko xde...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB