Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Ahad, 4 Julai 2010

Kemenangan Jerman & Kekalahan Argentina

Fuh! Semalam perlawanan paling sengit yang pernah aku tengok. Eh tapi bukan Argentina semalam main tak best ke? Upsss...Okeh bukan perlawanan yang sengit tapi pasukan yang bertarung itu yang membuatkan ianya sengit! Boleh ek para juruhebah buat ramalan yang Jerman akan kalah di tangan Argentina? Paling ingat ramalan Abbas Saad untuk Argentina adalah 3-2. Tak patut sungguh! Aku minat dua-dua pasukan cuma mungkin kelebihan terletak pada Jerman sebab aku lebih kenal ramai pemain Jerman berbanding Argentina. Ow oh.. Tapi tak pernahlah letak target berapa mata diorang akan kalah dan pasukan mana yang akan kalah teruk. Paling-paling pun mesti 1-0 ataupun berakhir dengan sepakan penalti. Alih-alih salah rupanya ramalan. Dan ramalan Pele bak kata sepupu aku "memang suweiiii!" haahahaha

" Pele meramalkan Jerman akan menampilkan aksi buruk pada kejohanan kali ini. Jadi, berdasarkan ramalannya yang sering tidak tepat sebelum ini - termasuk meramalkan Colombia akan memenangi Piala Dunia 1994, Nick Barmby akan menjadi pemain bintang dan Perancis serta Argentina bakal melangkah ke final pada 2002 sebelum kedua-duanya tersingkir pada peringkat kumpulan - Jerman mungkin bakal memenangi Piala Dunia kali ini."
 


Memang agak kasihanlah <- ayat skema > tengok Argentina malam tadi. Aku nak tolong sorak untuk diorang pun macam tak mampu bila tengok corak perlawanan diorang. Erm kemungkinan kekalahan tu disebabkan Lionel Messi kurang sihat ( 3 hari tak turun padang untuk sesi latihan sebab demam), mungkin ini salah satu sebab lah. Lebih-lebih lagi bila Diego Maradona yang berhasrat untuk berlari bogel di padang tu (sian, hasrat tak kesampaian), terlalu taksub mengharapkan Messi. Aparaaaa. Tevez dengan Higuain pun terbaik gak pe, yang kau nak mengharapkan orang sakit nape? Adeiii..kan dah kalah teruk. Padan muka! Hiu3.

Untungnya (selalu orang guna ayat 'malangnya' untuk nasib kurang baik tapi ni sebab nasib terlebih baik, mari kita guna ayat ini..hehe), Miroslav Klose (gambar) tetap mantap! Dua gol dia tibai. Superb! Walaupun ada pihak mengutuk mengatakan Jerman suka menyimpan pemain tua (hei! bF angkat aku tu belum tua ok, baru 32 kot) tapi tengoklah hasilnya... Teruja kan? Terkejut kan? Haaa lainkali sebelum nak mengutuk tu selidik-selidiklah dulu, jangan pakai taram je x(

Demi Tuhan, kemenangan Jerman semalam amat menyeronokkan. Sama seronok seperti waktu England dikalahkan...Muahahaha. Tapi kalau dapat kalahkan Sepanyol dan Belanda lebih menyeronokkan kot ;)

Gudluck Germany! Buat yang terbaik! Kalau nak kalah pun biar kalah yang bermaruah, jangan jadi macam Argentina dan Korea Utara, ok! Jadilah seperti England, sekurang-kurangnya ada mata...Hahahah *apesal jahat sangat ayat entri aku neh! jangan over konfinden weh, sekali Jerman kalah diperingkat separuh akhir mahu frust giller gak kau nanti* hihihi. 

Peace (^_^) \/


p/s: mueller (abang angkat) tak dapat beraksi kan pada perlawanan akan datang? Takpe, jangan risau sebab Podolski (saudara angkat), Oezil (saudara jauh), Klose (bf angkat), Never (goal keeper yang superb!) dan Schweinsteiger masih ada~ Go go chaiyok! Aja aja fighting! Korang memang terbaekkkkkkkkkkkkkkkkk
 

2 bicara tanpa suara:

Miq berkata...

x sangka plak ada german connection...udah2 la b'mimpi tu Hilwa Klose...mana ada keeper nama Never, Neuer ada la...hahaha

Hilwa Klose berkata...

ooo neuer ek..slh bc la..huhu. thx ah btlkn, klu x smpi mati pn still eja never...ekeke
ala minat bola 4thn skali je kot 2yg excited tu. pas hbs piala dunia ni, xlyn dh bola...xbesh! piala dunia gak plg best! ^_^ tu yg nickname pn ala2 poyos gilos nih..ehehe

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB