Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Selasa, 5 April 2011

Aku tengah gian, tolong aku!!!

Warghhh!! Sebenarnya aku tengah GIAN nak update blog ni!
Serius gian gilllerrrr..
Pertama kali dalam sejarah kot aku gian nak update.. padahal bukan ada siapa pun yang nak baca blog haku neh melainkan kalau ada cerita hot + comel -___-"

Siang tadi (4/4) gi Hutan Lipur Kanching bersama dengan bapa & ibu saudaraku serta anak-anaknya (termasuk budak nyomell)
Lepas mandi-manda, kitorang balik rumah dan celebrate birthday budak nyomell yang pertama.
Yeahh budak nyomell dah besar!
Dah pandai bertatih beberapa langkah dah.. sangat sweet~

Lepas tu, apa lagi aku nak cerita nih? *otak blurr jap*
Okeh, lupa nak bagitahu pasal adik aku si Nisa' tu got 7A(s) in SPM.
Bangga giller aku! Bangga beb sebab sebelum ni ada la mulut-mulut jahat yang suka cakap belakang pasal kitorang! (almaklum, kitorang ni dikira orang-orang hawt! mestilah SENTIASA mendapat perhatian hangat!)

Sekali TUHAN nak tunjuk... memang syukur Alhamdulillah!
Allah Maha Adil, kan?
Untuk mulut-mulut 'baik gila tuh'; what u give, u get back!
Ngerti kamu?! (sebab 'kau' pandai, mestilah 'kau' paham ayat tu..)

*Apasal result aritu baru sekarang nak bagitahu? Pasal aku baru teringat nak cerita.. miahaha*

Okey dah, mak aku tak ajar aku kutuk orang... Tapi aku tak kutuk aku cuma LUAHkan je perasaan aku.
So, jangan baca dengan nada penuh emosi kebencian ok! Hik hik hik..

Lagi berita, owww pasal akak aku.
Mak buyong tu tengah tunggu hari je nak melahirkan. Doktor ramalkan due date 7 haribulan ni tapi anak dia nampaknya macam tak mahu keluar jek...
Heyyy baby, tolong deh keluar cepat..
Walidah mu yang chomell ini mahu jumpa! <- cam tak sure je nak suruh anak sedara yang bakal lahir tu panggil aku walidah... cam geli sikit pun ada... hahahaha.. tapi aku nak kelainan ok, aku kan suka GANJIL! :D

Untuk korang-korang yang baca ni, doakan eh supaya akak aku selamat melahirkan...
Please keep du'a(s) for her...

K, bye.. salam..

p/s: gian masih belum hilang sebab cerita yang nak dicerita belum diceritakan dalam cerita ini

     

8 bicara tanpa suara:

BH berkata...

ape yg ko nk bgtau sbnrnye ni...ko da nk kawen???hahahha

Fira Al berkata...

@BH hahaha... ehem.. tettt... mn de la, aku nk cte len.. adeiii... tp bkn psl kes mak tip ok! haha

AdaAkuKesah berkata...

aku nak komen.. tapi tak tau nak komen ape.. so.. no komen

Fira Al berkata...

@AdaAkuKesah ok, baca je dah memadai.. skurang2nya ada gak org nak baca cte hampeh cmni.. kikiki

BH berkata...

kekekeke...cpt laa update!! hahaha...peristiwa hari ini...kekekke

sha berkata...

wah, banyak cerita dalam entri ni..

happy famili :-)

airina berkata...

hohohoho horlicks~~
story la pasal kau nak kahwin ke, tunang ke muahahaha :P

selamat melepaskan gian! menulis kih5

Fira Al berkata...

@BH malu wohhh.. hahaha

@sha hepi family forever, insyaAllah :)

@airina thx rina! haha... blm lps lg giannya ni :P ala blm tiba msnya so xleh la nk pndi2 make up da story. aku xsk bt2 cte sensasi ni... ngee. hidup harus sederhana, bcerita kisah yg benar shj... :P

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB