Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Khamis, 26 Mei 2011

Lagu Untuk Aidid Uzair

Malam semalam masa Baba & Mama Uzair keluar pergi makan, dia tinggal kat rumah. Aku jaga.
Sekali tu melalak-lalak nak susu.
Sementara tunggu susu panas, sajalah pasangkan lagu ni untuk dia, diam pula dia.
Maka aku pun teruslah dedikasikan lagu ni untuk dia... Ehehehe.
Makcik yang baik macam aku haruslah mempunyai lagu yang baik untuk pendengaran anak saudara... Ngeee 








Sayang… sayang…
Sayang… sayang…
Sayang… sayang…
Sayang… sayang…
( korus )
Sayang sayang Allah
Sayang sayang nabi
Sayang sayang ayah
Sayang sayang ibu
Sayang sayang Allah
Sayang sayang nabi
Sayang sayang ayah
Sayang sayang Ibu
Allah…
Marilah adik-adik dengar nasihat ini
Jaga tingkah laku jangan sombong diri
Bersihkanlah diri sucikanlah jiwa
Ikut perintah Allah tinggal laranganNya
Sayang sayang Allah
Sayang sayang nabi
Akhlak yang terpuji itulah akhlak nabi
Rajin membantu rajin menuntut ilmu
Suka memberi tandanya murah hati
Itulah sunnah nabi contoh yang terpuji
Sayang, sayang Allah
Sayang, sayang nabi
( ulang korus )
Wahai adik-adik kenangkan jasa ayah
Hormatilah dia tanda kasih padanya
Pengorbanannya yang tiada terhingga
Mencari rezeki membesarkan kita
Ingatlah adik kasih ibu tercinta
Mengasuh mendidik tanpa letih dan jemu
Namun di wajahnya tetaplah ceria
Dakapilah ibu itulah kasih kita
Sayang sayang Allah
Sayang sayang nabi
( ulang korus )
Marilah kita saling sayang menyayangi
Sesama keluarga sayang sesama jiran
Sayangkan guru-guru sayang kawan-kawan
Sayangkan negara sayang semuanya
Sayang sayang Allah
Sayang sayang nabi
( ulang korus )( 3X )


Aidid Uzair Anor


with Mama










Kisah Adid Uzair dulu ada kat [sini] << klik open new tab tau :)


7 bicara tanpa suara:

JUJAI :) berkata...

ape pnye panjang laa ko nyanyi yot , haha , yang tuh aku ta kisa laa , yg pelik nye sedap ke suara ko ujai dgr ? haha

MissF berkata...

atoyaiii... jujai, jujai... aku xckp pn aku nyanyi, aku BAGI DIA DENGAR. means, klu dia melalak, bk internet, masuk youtube dan play ini lagu maa... suara aku tlalu merdu la, kang tkut dia terharu dgr suara walidah dia ni... hhahaha

cik sakura berkata...

ala comelnya..

MissF berkata...

@cik sakura thx.. ;)

Shafiza berkata...

Auwww cute la si kecik tu. ;)

madihah berkata...

=D lagu waktu kanak2 dulu..patot la uzair suke je kan ! sy pon baru dapat anak sedare..perempuan..ngee~

MissF berkata...

@madihah br dpt ke? a'ah lgu ni pn mmg ssuai utk bdk2 kan.. pdhal lgu ni dh lme ntah mcm mn ntah blh teringat plak mgkin sbb ms sekolah rendah dlu slalu dgr kott...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB