Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Sabtu, 9 Julai 2011

Friend Request.



Klik untuk proses tumbesaran
Pasal friend request di bukuwajah, penat je aku tulis ayat omputeh bajet terer speaking gitu, rupanya takde pun yang faham -__-"
Asal add aku je takde yang nak PM, nak kenalkan diri dan beritahu kenal aku dari mana dan
kenapa ADD aku? Atau diorang tak tahu maksud PM?
PM stands for Personal/Private Message lah.


klik untuk proses tumbesaran

Disebabkan diorang tak PM dan aku pun tak kenal diorang, sementelah tiada juga mutual friend, atau jika ada pun mutual friend, friend tu tak berapa nak rapat dengan aku, maka aku malas nak approve!
Maka jadilah aku ini manusia pengumpul friend request

Kira 47 orang tu sikit lagi, adik-adik aku yang lelaki
aku tengok sampai 75-100++ kott.
Lagipun kalau aku approve, diorang tak tegur, bakal kena delete juga, kan? 
Baik biarkan macam tu je... Lalalala.

Err yang sebenarnya aku paranoid nak accept orang yang aku tak kenal, takut dia ada niat tak baik. Mana kita nak tahu, kan?
Sediakan payung sebelum hujan walaupun dah berapa kali dah aku ditimpa hujan tanpa sempat ambil payung -__-"


** update!


Buka je bukuwajah pagi ni, 47 friend request bertambah menjadi 49.
Dan salah seorangnya, penulis novel! Hoho.



Sebabkan dia penulis novel, beranilah nak approve, kan... hikhikhik.
Tapi aku belum pernah baca lagi novel-novel dia, nampaknya pasni kena carilah.
Sebuah pun jadilah.

p/s: Ada yang join perhimpunan BERSIH ke hari ini? Adik aku sorang dah selamat pergi dah, balik tak tahula selamat ke tak sebab baru tadi ada update daripada Harian Metro (tengok dari facebook je), 45 orang ditahan sebab buat kecoh dan gambar yang ditunjuk ialah dua orang perempuan. 
Seorang bertudung labuh & seorang lagi berniqob. Ke... abang polis gatai nak ngorat?
Sebab tu dia saja-saja buat alasan untuk arrest dua orang minah ni... ekeke. Padahal dah berkenan sebab tengok Tahajjud Cinta malam tadi. Ngaaaa :))

3 bicara tanpa suara:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

sama la kita...slalu paranoid juga....

oPiE iSa berkata...

mungkin klo tak letak link FB kat blog tiada siapa akan add.. Hehe.... :)

Entri Terbaru Saya : Saya bergambar dengan artis korea

Boleh tolong komen Sini?
Hehe..

MissF berkata...

nak add blh, tp kena PM. klu dia btl2 nk kenal, msti dia PM. tp xsemua perlu bt mcm tu. klu org tu aku mcm pnh nmpk je di blog/kt group mn2, akn di-approve juga tnpa perlu PM. ni ntah siapa2.
tp yg kelakar yg add tu rmi bdk bwh umo. mgkin sbb muka aku nmpk mcm bdk sebaya dorg kot.. (perasan la plak =)))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB