Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Khamis, 14 Julai 2011

Takkan Pernah!


Terima kasihku takkan pernah terhenti,
Atas kurniaan mereka yang amat berharga ini,
Bagiku,
Mereka takkan pernah terganti.

Tuhan,
Menanti hari demi hari,
Untuk kembali ke masa lalu,
Bagiku,
Ruang dan peluang ini seumpama mimpi.

Bebaskan diri ini,
Terbanglah setinggi langit Ilahi,
Moga selamat pergi dan kembali.

Cinta hatiku bersemi,
Cinta kasihku berlari,
Cintailah yang Maha Tinggi,
Kerna mencintai itu pangkal awal wujud diri,
Oh, bumi ini rindukan Islam lagi


[Jun 2009] Mereka-lah kehidupanku :)

sajak ini aku kira ditujukan kepada sahabat mahupun guru, 
tapi aku tetap nak tujukan pada
adik beradikku :D

5 bicara tanpa suara:

airina berkata...

gambar bila tu, semua nampak innocent lagi kih5 :P

MissF berkata...

@airina kan? innocent gle... haha... gmbr ms akak kitorang btunang. thn 2009 ;))

haikalblank berkata...

yeah, walau aku ni selalu sepak terajang adik2 aku, tapi aku sayang kan diorang giler2 punya.

gua sanggup mati tuk diorang.

MissF berkata...

@haikalblank sedangkan lidah sendiri lg tgigit, inikan pula adik-beradik :P semua org mcm tula. gaduh2 tu perkara normal.

amir aizat berkata...

sayangi mereka selagi masih ada.hehe

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB