Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Jumaat, 1 Julai 2011

Tahniah, sahabatku! I'm happy for U ^__^



Hikhikhik. Ya Allah gembiranya hatiku pada malam ni. Serius gembira!
Alhamdulillah~ Rasa seperti mahu sujud syukur dengan berita yang aku baru terima maghrib tadi.
Alhamdulillah...
Alhamdulillah...
Alhamdulillah...

Yerp, sesungguhnya Allah itu Maha Mendengar rintihan hamba-hambaNya.

Eh sebab excited terlebih, sampai terlupa nak bagitahu apa berita gembiranya... 
Erm.. my beloved friend; Aida Sahari alias Kak Ida, dah pregnant!!! (kalau korang perasan, antara ramai-ramai bestfriend aku, nama Kak Ida lah yang paling banyak aku cerita dalam blog ni.)
Hampir dua tahun menunggu dan berusaha akhirnya Allah bagi juga mereka hasil.
Usia kandungan dah 5minggu.
Alhamdulillah~
Dahlah cucu sulung sebelah suami dia. Jadi cucu kesayanganlah tu nanti. Hehe.

Ummi pun gembira untuk Kak Ida.
"Teringat ummi masa dia (Kak Ida) cakap yang Asma' (akakku) akan pregnant dulu masa dia dan keluarga sebelah suami dia datang kahwin Asma'," kata ummi tadi.
Rezeki itu Allah yang bagi, bukan manusia kan?

Tahniah juga untuk Pakcik Sahari, Cik Jamal, Along, Ain (siap bagi link facebook kau sekali ni.. haha) dan seluruh keluarga Kak Ida dan Abang Rusdi untuk berita gembira ni. Mungkin ni rezeki sempena Ain nak pergi overseas kottt... hehe

Pesanan untuk Kak Ida, jaga baby baik-baik.
Rajin-rajin makan ubat.
Jangan hardworking macam sebelum-sebelum ni dah.
Datangi mesin jahit se-jarang yang mungkin. Hiks!
Paksa Abang Rusdi jaga akak baik-baik tahu! Hehe.

Tak sabarnya nak tengok muka baby. Ikut muka ibu dia ke atau muka walid dia? ;)
Semoga Allah permudahkan segala-galanya sehingga baby lahir, okeh! ^__^


Tahniah untuk kalian berdua daripada kami sekeluarga.
Nanti kalau jumpa akak lagi, kita peluk-cium lebih daripada biasa ye! ;P

3 bicara tanpa suara:

FIQA ANNA berkata...

waahh... new baby coming soon.. congrats :)

Taufan Bin Ribut berkata...

congrats ^_^


Entri terkini : entri ni aku taip dalam keadaan separa normal.
Ebtri sebelum : Kehenseman aku terserlah bile berkaca mata ^_^

Watch my video song!!

qudwa berkata...

rezeki Allah kan...appreciate it...^^

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB