Peringatan Hari Ini

Sabda Rasulullah SAW "Di antara baiknya Islam seseorang, ialah MENINGGALKAN apa yang TIDAK BERMANFAAT baginya"

[12 November 2011]

Rabu, 20 Julai 2011

Kanta lekap & Heliza Helmi






Ingat tak mahu update blog, tapi tiba-tiba aje teringat perbualan kitorang adik-beradik ketika bersiap untuk ke Putrajaya bagi menghadirkan diri ke Pesta Floria ahad lepas.


Perbualan ini terjadi di depan meja solek. Yeahh kitorang (adik beradik perempuan) kalau tengah bersiap di depan cermin mulut mesti nak cerita pasal eyeliner lah, eye shadow lah, blusher, maskara, pelentik bulu mata & macam-macam lagilah jenis alat solek tapi yang paling jahil tentunya aku! Ha ha ha << gelakkan diri sendiri.


Nisa' : Jadi tau nanti kita beli contact lens!
Ipah : Jadilah!
Nisa' : Kau nak yang berapa lama punya? Aku nak yang sebulanlah.
Ipah : aku nak yang sehari tu. Nak beli empat! Perghh mesti meletup.
Aku : Apehal gedik sangat korang ni? (tengok, tak pasal-pasal cakap diorang gedik).
Nisa' : Nak gak melawa dengan contact lens...
Aku : Nak pakai masa bila? Raya?
Ipah : Mestilah...
Nisa' : Aku nak beli contact lens yang hitam tulah. Cantik kottt... nampak biji mata hitam ni besar!
Aku : Eh, ada ke contact lens macam tu? (nada teruja!)
Nisa' : Adalah...
Aku : Macam Heliza AF pakai tu ke?
Nisa' : Ye kottt...
Aku : Patutlah biji mata dia tu besar sangat...

Ok, stop perbualan. Aku pun tak tahu macam mana aku boleh kaitkan perbualan ni dengan Heliza Helmi.
Bila Nisa' cakap pasal kanta lekap yang berwarna hitam dan mampu membesarkan iris mata terus aku teringat Heliza dan disebabkan pernah jugak ter-baca entri seorang blogger ni pasal mata Heliza yang dia terlepas cakap depan-depan Heliza bahawa iris mata Heliza tu tak ori macam mata dia membuatkan aku terfikir, memang betullah mata dia (Heliza) tak ori?


Besarkan iris mata dia?

Gambar inilah yang buatkan aku tilik lama-lama beberapa minggu lepas, kemudian siap buat dialog dalaman lagi. Kenapa biji mata dia besar? Kenapa hitam pekat? Dan ayat last yang terdetik ialah... kenapa nampak macam pelik??? Hahaha.
Sekarang baru faham apa yang dimaksudkan dengan ayat tak ori oleh blogger tu.
Lampi toii aku ni! Hahaha. Manalah aku nak tahu kanta lekap pun mampu membesarkan iris mata.
Ingatkan untuk cantik dan sesuai bagi yang rabun je. Ngeee.
Almaklum, aku ni kan penakut sikit nak pakai kanta lekap. Hari tu tengok sepupu aku tanggalkan kanta lekap pun siap bergenang kot airmata. Serius ngeri!

Apapun Heliza totap artis wanita bertudung yang paaaling comelll.


Sumber gambar: Fan Page Heliza Helmi 


@ Pesta Floria


update ::

akhirnya tiga-tiga sekali pakai. santek tak? hikhik

12 bicara tanpa suara:

AISHA INANI berkata...

aku pon dok cakap kat org dia nih pakai lens depaa tak mau cayaa.
adoi.

tapi muka dia come sanagt! jelessss

MissF berkata...

@AISHA INANI aku lgla xtau pape psl lens :D
yup, jeles jugak b-( :P

fara ain berkata...

aa.. mata dy dh la besar .. dy pke lg lens mmg nmpak besar lg lorh hahahah

MissF berkata...

@fara ain tula psl :D tp ttp comel

EZAN IDMA berkata...

jom tengok pemenang

http://idmatextile.blogspot.com/2011/07/keputusan-penuh-i-love-shawl-contest.html

amir aizat berkata...

mcm nak pkai,kih3

Sang Pencerah berkata...

Tips contact lens :)

Tanpa Nama berkata...

x suka heliza helmi jegilkan mata dia. :P

Tanpa Nama berkata...

sya kn ska dngn blog ni tpi saya nk thu mcm mne nk buat gmbr smiley sme ni kt fb....tuan blog sla jwb :))

Tanpa Nama berkata...

:x i
love dis blog

intan shafieka berkata...

Hihi..cantik..sy pn bru nk cba pkai..tp x thu brand apa yg ok..

Fira Hilwa berkata...

Klu nk bli, bli kt kedai kaca mata. jgn bli kt pasar mlm @ yg murah2 tu. tkt jd lain. ni ms gn bli kt focus point. mahal gakla. sepasang rm65 tp sbb nk raya dorg bt promosi. bli dua percuma 1 :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

Sila beri komen yang bermanfaat kepada manusia sejagat, agama, bangsa & negara :)

Ikut via FB